Дачић разговарао са новим амбасадором Ирака у Србији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новог амбасадора Републике Ирак у Републици Србији Факри Хасана Махдиа Ал Ису.

Министар Дачић је пожелео добродошлицу амбасадору Ирака и пожелео му пуно успеха у раду, а такође је пожелео успех и новој Влади Ирака. Подсетио је да је Србија поносна на историју наших односа и на сарадњу која датира из периода бивше Југославије. Такође је истакао да је Србија дала свој велики допринос борби против тероризма у Ираку и очувању територијалног интегритета и суверенитета ове земље. Подвукао је да Србија има интерес да даље развија свестрану сарадњу са Ираком у економији, унутрашњим пословима, али и култури, просвети и другим областима где постоје реалне могућности. Захвалио је на принципијелном ставу Ирака у вези са непризнавањем ЈПНК и истакао да се нада да ће поменута подршка остати непромењена.

Амбасадор Ирака је захвалио на срдачном пријему и посебно истакао захвалност подршци Србије у борби против тероризма. Објаснио је да се Ирак протеклих година суочио са великим губицима без којих не би било очувања његовог територијалног интегритета. Подвукао је да је сада Ираку најпре потребна брза и ефикасна обнова и позвао је Србију да учествује у томе, јер како је нагласио, управо фирме из Србије у Ираку имају посебан имиџ по овом питању. Амбасадор Факри Хасан Махди Ал Иса je поновио подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије и сложио се да су могућности за сарадњу две земље вишеструке.

Саговорници су се сагласили да традиционално пријатељски односи двеју земаља, који имају дугу и богату историју, треба да буду и основа економској сарадњи, узајамној подршци на међународном плану и подршци у међународним организацијама.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са новим амбасадором Ирака у Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »