Чадеж: Аустријска министарка и комесарка ЕУ о укидању приштинске таксе

Аустријске институције су спремне да се ангажују како би Приштина укинула таксу од 10 одсто на сву робу купљену у Србији, изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж. О решењу проблема ће данас у Бриселу разговарати аустријска министарка економије Маргарета Шрамбок и европска комесарка за трговину Сесилија Малмстром.

Председник ПКС Марко Чадеж је генералном секретару Министарства привреде и дигитализације Аустрије Михаелу Естерлому у Бечу уручио писмо ПКС поводом одлуке приштинских власти да уведу додатну таксу од 10 на робу из Србије и указао на штету која се таквим потезом институција у Приштини наноси српској, али и привреди целог региона.

„Наишли смо на велико разумевање и спремност представника аустријских институција да се ангажују на решавању овог проблема и укидању те ирационалне одлуке“, указао је Чадеж и рекао да ће писмо одмах бити достављено аустријској министарки економије Маргарети Шрамбок, која борави у Бриселу.

„Она ће током дана имати састанак са европском комесарком за трговину Сесилијом Малмстром, уручити јој писмо, пренети наше поруке и разговарати о решавању проблема, који има последице за привреду целог региона“, прецизирао је председник ПКС.

Чадеж је писмо ПКС предао и председнику Привредне коморе Аустрије (ПКА) Харалду Мареру, који је у разговору истакао да ће се и ПКА и он лично ангажовати и реаговати поводом проблема насталог одлуком Приштине да уведе намет за робу из Србије, саопштила је ПКС.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »