Запад пере руке: Вашингтон «заборавио» случај МХ-17 након излагања доказа

Западни експерти већ дуже времена траже од руске стране да појасни шта значе бројеви на ракетама, које су испаљене на Малезијски Боинг на небу над Донбасом, међутим, чим је Москва изложила чињенице, ствар је одмах утихнула, рекао војни стручњак Игор Коротченко за телевизију «Русија-1».

Према његовим речима, Вашингтон и без руских аргумената савршено добро зна ко је лансирао ракету која је убила око три стотине људи, јер је у том тренутку неколико сателита из Сједињених Америчких Држава било у Донбасу, а свака од њих имала је све технолошке могућности да одреди ко и одакле.

«Ова информација је остала класификована», наглашава Коротченко. «Али, да је било руских система БУК, Американци би већ сутрадан открили све информације које би светски медији одмах могли да пренесу».

Упоредио је ситуацију са малезијским авионом до инцидента 2001. године, када су оружане снаге Украјине срушиле руски ТУ-154 на небу преко Црног мора. «Исте вечери, Пентагон је изјавио да је имао снимке са сателита Изражене су и тачне координате», наставио је војни експерт, додајући да сателитске технологије од тада нису постале лошије, али то не спречава америчку страну да сакрије информације које би могле да окончају спор.

«Зашто? Зато што сателитска фотографија даје «погрешне» податке», рекао је стручњак.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »