Весић: Ђилас нервозан јер нема медијски монопол

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је данас да је бивши градоначелник Драган Ђилас на медијској контроли и монополу зарадио милионе и створио политичку каријеру, а да је истовремено уништавао ПКБ.

Весић се јавно запитао како Ђиласа није срамота да прича и упоређује вредност кабловског оператера Коперникус и ПКБ.

“Па он је направио вредност Коперникусу о којој прича, и свима другима! Он и Шолак продају свог кабловског оператера за 2,5 милијарди евра што је 20 пута више него ПКБ“, каже Весић.

Весић сматра и да се Ђилас интересује за медије јер више нема медијски монопол и да је зато нервозан.

Весић очекује да Ђилас објасни како то да се само два пута, како тврди, видео са медијским магнатом Драганом Шолаком којем је продао пословну зграду на Новом Београду за 10 милиона евра, како наводе медији, а према Шолаковој тврдњи за четири милиона.

“Ђилас стварно потцењује грађане Србије када мисли да ће било ко да му поверује да се само два пута видео са човеком са којим има финансијске трансакције вредне десетине милиона евра“, истиче Весић.

Осврнувши се на тврдње Ђиласа да нема никакву фирму на Малти и да је тамо био једном у животу, Весић пита како то да су Шолак и Ђиласова директорка и “десна рука“ Јадранка Дринић власници фирме на Малти.

“Ђилас стварно мисли да ће му било ко поверовати да његова директорка сама са Шолаком оснива фирме без његовог знања“, наводи Весић.

Весић оцењује бизарним да о медијима прича Ђилас кога је, како каже, председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ оптуживала да је, док је био на власти, управљао српским медијима.

“Како је управљао сазнали смо касније када су објављени подаци о томе како је као државни функционер држао монопол на продају рекламних секунди телевизијама рачунајући Јавни сервис и Студио Б који је тада био предузеће града Београда чији је градоначелник био!?

Весић наводи да о равноправности у медијима прича човек који је био део власти која је слала полицију у Борбу да ухапси главну уредницу Оливеру Зекић јер је објавила да је у време Тадића и Ђиласа на тајној седници одлучено да се плати милион долара за изручење Миладина Ковачевића.

Весић додаје да је Ђилас као градоначелник био сувласник дневног листа и да је новинарима одговарао на питања са реченицом “зини да ти кажем”, као и да је био најзаштићенији политичар после Тита о којем, како каже, није написан ниједан критички текст док је владао Београдом.

 

Сарадња Аустрије и Србије никада није била боља

Град Београд има сарадњу са више десетина градова широм света, од Пекинга до Чикага, али ако можемо да издвојимо град са којим посебно сарађујемо онда је то Беч, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао да сарадња између Аустрије и Србије никада није била боља.

„Поносни смо на сарадњу коју имамо са Бечом, а видимо да је и Беч поносан на сарадњу коју има са Београдом јер нема пуно градова са којима сарађујемо, а који имају своју канцеларију у Београду, као што је има Беч“, рекао је Весић.

Истакао је да сарадња између Аустрије и Србије никада није била боља и додао да Београд и Беч повезују снажне културне, историјске, а у последње две деценије и снажне економске везе.

„На овим везама је много рађено у претходном периоду и из данашње перспективе савезништва и хармоније између Србије и Аустрије, и њихових главних градова, делују потпуно природно“, рекао је Весић.

Подсетио је да историјске везе између Београда и Беча датирају вековима уназад и да су многи Срби боравили и школовали се у аустријској престоници и знање које су тамо стицали преносили у своју земљу.

Како је рекао, Беч је мали музеј живота великих српских стваралаца и у њему се, између осталог, може посетити кућа у којој је живео Доситеј Обрадовић.

„Ту је и зграда у којој су штампане прве српске новине, зграда у којој је живео и стварао српски песник за децу Јован Јовановић Змај, кућа у којој је живео реформатор српског језика Вук Караџић и испред које се налази његова биста коју су 1989. године открили тадашњи градоначелници Београда и Беча, Александар Бакочевић и Хелмут Цилк…“, навео је Весић.

Како је истакао, жеља је да у будућности Београд још више сарађује са Бечом и више учи на искуствима аустријске престонице како би, додао је, квалитет живота људи био бољи.

„Модерни градови у 21. веку су успешни не само ако имају добру инфраструктуру, већ ако подижу квалитет живота људи и зато наша политика може да се сажме у једну реченицу “Ми желимо да Београд постане град за људе“, а у томе су нам искуства Беча врло драгоцена јер Беч заиста јесте град за људе“, рекао је Весић.

Навео је и да је Аустрија од 2000. године међу највећим страним инвеститорима у Србији, да данас у нашој земљи послује око 450 аустријских компанија које запошљавају око 13.000 људи.

„Желимо да наставимо ту снажну економску сарадњу и искористимо искуства која има Беч“, нагласио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »