Poziv MODEM Centra moderne i savremene umetnosti u Debrecinu za umetnike iz regiona

Wednesday, November 7, 2018 – 13:30 to Friday, November 23, 2018 – 23:45

MODEM Centar za modernu i savremenu umetnost u Debrecinu u Mađarskoj poziva zainteresovane mađarske i umetnike iz regiona da se prijave za produkciju i prezentaciju novog umetničkog rada na izložbi koja će biti održana tokom proleća 2019. godine u tom gradu, koji namerava da se kandiduje za titulu Evropske prestonice kulture 2023.

MODEM je kulturna institucija sa međunarodnim vezama koja ima dve glavne misije: izlaganje najznačajnijih mađarskih i međunarodnih umetničkih dela 20. veka i reprezentativno predstavljanje aktualnih škola i progresivnih napora savremene vizualne umetnosti i kulture, kao i najcenjenijih mađarskih, regionalnih i međunarodnih umetnika.

Moguće učešće, prezentacija ili izvođenje umetničkog rada dotirano je sa skromnih 250 € (uslov je stvaranje novog umetničkog rada, instalacije ili performansa koji ostaje u vlasništvu umetnika). Organizatori pokrivaju i umerene regionalne putne troškove, a odabranim učesnicima izložbe dostupan je besplatan smeštaj u Debrecenu.

Izložba radova odabranih umetnika predviđena je od 16. februara do 5. maja 2019. godine, a njeni kustosi su Kata Szalai i Vito Vojnits Purcsár.

S obzirom na regionalni fokus i karakter izložbe, poziv je upućen pre svega umetnicima iz regiona, a posebno iz susednih zemalja, uključujući Slovačku, Ukrajinu, Rumuniju, Srbiju, hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

Kustoske ideje, odnosno ključne reči na koje organizatori očekuju umetnički odgovor, reakciju i koncept su:

– moja vlastita prisutnost
– pokušati se kretati
– drugde, drugačije, isto
– ovo nije mesto
– nemesto
– tačkaste tačke
– izlazni putevi
– između tačke
– Idi, ostani, zaustavi se.

Rok za prijavljivanje je 23. novembar 2018.

Grad Debrecin namerava da se kandiduje za titulu Evropske prestonice kulture 2023. godine, a MODEM je partner u tom nastojanju.

Više detalja o konkursu i prijavljivanju moguće je naći OVDE.

*Please find attached the Open call in English

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »