Обећао да неће убијати сведоке: Почело суђење злогласном нарко босу «Ел Чапу»

У америчком федералном суду у њујоршком Бруклину започео је избор чланова пороте за суђење немилосрдном мексичком нарко-босу Хоакину Гузману познатом као «Ел Чапо», а међу потенцијалним поротницима је и самопроглашени професионални имитатор Мајкла Џексона.

Потенцијални поротници стигли су у судницу у којој су појачане мере обезбеђења које укључују тешко наоружане припаднике полиције и полицајце који су са псима који могу да нањуше бомбе претраживали просторију.

Наводи се да су тужиоци такође настојали да сакрију идентитет сведока сарадника како им се Ел Чапов нарко-картел Синалоа не би светио, а судија је за чланове пороте обезбедио анонимност да би их заштитио од застрашивања.

АП наводи да су у случају имитатора Мајкла Џексона тужиоци «изразили одређену забринутост да његов идентитет не би могао да остане тајна зато што нема много људи који се баве том професијом», али је он ипак за сада задржан као кандидат за поротника.

Док су потенцијални поротници испитивани у вези са тим да ли нешто и колико знају о Ел Чапу, он је седео за столом одбране и слушао то уз помоћ преводиоца, по први у грађанском оделу, а не у затворској униформи коју је носио у судници још од изручења америчким властима почетком прошле године.

Агенција подсећа да се «Ел Чапо», који је у пар наврата бежао из затвора у Мексику, изјаснио као невин по оптужби да је његов Синалоа картел кријумчарио кокаин и друге дроге, «опрао» милијарде долара и да је он надгледао немилосрдне кампање убијања и киднаповања.

Завршне речи на суђењу «Ел Чапу» почињу 13. нпвембра, а уколико буде проглашен кривим очекује га доживотни затвор, преноси Танјуг.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »