Новчић самита Путина и Трампа у продаји, са грешком на руском

Новчић искован у знак сећања на самит руског и америчког председника Владимира Путина и Доналда Трампа који се догодио у јулу у Хелсинкију, садржи словне грешке на руском језику.

Како преноси Тасс, новчић под називом «историјски тренутак» доступан је на сајту продавнице поклона Беле куће, а кошта 100 долара.

На једној страни налазе се портрети руског и америчког председника, амблеми обе државе са именима земаља и Трампова порука да «прошлост не мора да дефинише нашу будућност» са угравираним датумом када је то изјавио — 12. јуна 2018.

На другој страни новчића види се слика хелсиншке катедрале, маслинова гранчица и голубица, а угравирано је неколико реченица на енглеском и руском језику, са три словне грешке у реченицама на руском, међу којима је погрешно угравирано «хелсиншки самит».

Путин и Трамп су се 16. јула састали по први пут на правом самиту. Имали су тада разговор лицем у лице који је трајао више од два сата, а касније су им се придружили и чланови делегација.

Двојица лидера су том приликом разговарали о билатералним и инетрнационалним односима и сагласили се да је самит био успешан.

Трамп се међутим у својој земљи суочио са критикама због сумњи да се Русија мешала у његову председничку кампању током избора у САД 2016. године, подсећа агенција.

 

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »