На општине са српском већином пренета надлежност над имовином

Имовина друштвених предузећа која се налази на Косову и Метохији у општинама са српском већином пренета је у надлежност тих општина, а на тај начин заустављена је и њена приватизација.

Како је саопштила Српска листа, пренос имовине у надлежност општина са српском већином учињена је захваљујући заједничким, преданим и вишегодишњим радом представника Српске листе и министра у оставци у Влади Косова Ивана Тодосијевића.

Преносом имовине заустављена је приватизација која је економски и политички угрожавала опстанак и останак српског народа широм Косова и Метохије у претходним годинама.

Председник Српске листе Горан Ракић истиче да ће та одлука унапредити економски амбијент у општинама, али и омогућити стварање бољих економских услова за грађане на КиМ.

Додао је да је сâм процес приватизације на Косову и Метохије урађен на погрешан начин, те да је често критикован не само од стране српских политичких представника, већ и самих Албанаца, али и међународних организација.

Процес приватизације уназадио је економски положај свих грађана на Косову и Метохији, не само Срба, већ и Албанаца, наводи се у саопштењу.

„Овај успех је на делу показао да Српска листа брине о интересима грађана и тиме оправдава више од 90 одсто српских гласова освојених на изборима“, пише у саопштењу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »