Гостовање Бајатовића у “Новом јутру“ на ТВ Пинк: Нама је битна заштита српских економских интереса

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а и директор „Србијагаса“, коментаришући изборе за Конгрес САД-а изјавио је да не види да ће се након њих много тога променити у Америци.

– Ја не видим да ће се нешто епохално променити у Америци. Није се десио никакав анти-Трамповски талас. Колико ја знам, традиционално је да се председник мало казни на овим изборима и ово ће бити мало обуздавање Трампа – оценио је Бајатовић за Ново јутро ТВ Пинк.

Како додаје, интересантно је што је Барак Обама водио кампању демократа, а Доналд Трамп републиканаца.

– То значи да демократе још увек немају кандидата за 2020. годину. Важно је рећи да је Трамп почео чишћење Стејт департмента. То је у ствари уклањање делова те „Дубоке државе“ која је била оличена демократама. Трамп ће у наредне две године сигурно имати тај унутрашњи фронт а администрацији, јер једна од озбиљних мана његове власти до сада су биле те честе промене и то што он није успоставио своју администрацију – изјавио је Бајатовић.

Према његовим речима, то је једна велика туча унутар саме Америке у којој Трамп није успео до краја да сруши оно што се зове“Дубока држава“.

– Демократе су у кампању уложиле дупло више новца него што су то урадили републиканци, што је мени било веома интересантно – закључио је Бајатовић.

Одговарајући на питање да ли постоји притисак да се пређе на америчке шкриљце, Бајатовић каже да постоји, али да Србији то ценовно не одговара.

– Нама је битна цена и заштита енергетске безбедности Србије и заштита српских економских интереса. Тако треба да се понашамо – казао је Бајатовић и додао:

– Чињеница је да ми гас углавном купујемо од Руса. Биће можда и неки јужни коридор, којим прете Американци, из Израела, са Кипра. Сад имамо две врсте гасовода. Дај Боже да урадимо продужетак Турског тока, то је комерцијални гасовод, то је нека руска варијанта – казао је Бајатовић.

Према његовим речима, Европска комисија ће сигурно бити притиснута да подржава Американце.

– Колико ће се то одразити на Србију? Ја бих рекао да Србија као мала земља треба да разговара са свима, јер ми на тај начин правимо себи простор за политичко деловање -оценио је Бајатовић.

Извор: Пинк ТВ

фото: портал “Где инвестирати“

The post Гостовање Бајатовића у “Новом јутру“ на ТВ Пинк: Нама је битна заштита српских економских интереса appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »