Дачић разговарао са новопостављеним амбасадором Индије у Србији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са новоименованим амбасадором Републике Индије у Републици Србији Субратом Батачарџијем.

Овом приликом шеф српске дипломатије пожелео је добродошлицу и успех у раду новоименованом амбасадору Индије.

Министар Дачић, истакавши значај српско-индијског вишедеценијског пријатељства и сарадње, изразио je задовољство због интензивирања билатералних односа две земље у години када се обележава 70. јубилеј од успостављања дипломатских односа.

Шеф српске дипломатије је посебно захвалио на принципијелном и чврстом ставу Републике Индије суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије и изразио наду да ће индијска подршка у међународним форумима остати непромењена.
Иако економска сарадња Србије и Индије не прати традиционално добре политичке односе, министар Дачић је поздравио досадашњи ангажман индијских гиганата на српском тржишту уз уверење да ће се сарадња у овој области унапредити у наредном периоду.

На крају састанка, исказана је обострана спремност за даље унапређење билатералних односа и сарадње у свим областима од заједничког интереса за Републику Србију и Републику Индију.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са новопостављеним амбасадором Индије у Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »