Британске новинаре забринуо руски Су-27

Британски таблоид „Експрес“ објавио је чланак о томе како је Су-27 пресрео амерички извиђачки авион изнад Црног мора, не поменувши да се инцидент десио уз границе ваздушног простора Русије.

Текст је изашао са насловом „Нека се лепо понашају: САД бесне због небезбедног пресретања“. Притом, у чланку нема цитата ни о каквом „бесу нити о лепом понашању“.

У чланку се наводи да je руски ловац извршио брзи прелет непосредно поред авиона за радио-техничко извиђање ЕП-3Е „аријес“ Ратне морнарице САД и тамо створио „ризик за пилоте“ и „турбулентност“. Притом, аутор материјала прећуткује чињеницу да се амерички авион приближио руској граници и наставио да се креће ка ваздушном простору земље. Су-27 је морао да приђе извиђачком авиону како би га идентификовао и позвао на поштовање дистанце.

Како је саопштило Министарство одбране, посада руског ловца је дејствовала уз поштовање свих потребних мера безбедности. У чланку о томе ништа није било речено. Уместо става Москве наводи се оцена америчких власти да ли је руски пилот имао право да се налази „у међународном ваздушном простору“.

У чланку се говори и о томе да је министар одбране Велике Британије Гевин Вилијамсон подржао НАТО у контексту „пораста безбедности“ акцијама Русије.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »