Британија згрожена: Направили и спалили картонску реплику Гренфел небодера где су у пожару страдале 72 особе (ВИДЕО)

Лондонска полиција ухапсила је шест мушкараца повезаним са видео снимком на ком је приказана картонска реплика Гренфела коју стављају у ватру. Снимак је згрозио Британце, а породице 72 особе које су изгубиле живот у пожару који је захватио тај небодер су оштро осудиле чин.

Полиција је предочила да су петорица мушкараца јуче самостално дошли у станицу да се предају и да су ухапшени под сумњом да су прекршили наредбе јавног реда и мира. Шести мушкарац се данас пријавио властима

Ухапшени имају између 19 и 55 година и тренутно су сви у притвору док званична оптужница још није подигнута.

Људи који су преживели стравичан пожар у Гренфел солитеру, као и породице страдалих оштро су реаговали на инцидент, те нагласили да су «згрожени учињеним».

Један од њих, Кадија Мамуду чија мајка и млађи брат су успели да побегну пламеновима, назвао је спаљивање реплике «одвратним делом».

Премијер Велике Британије, Тереза Меј, навела је да је снимак «апсолутно неприхватљив, а судија Мартин Мур-Бик који предводи истрагу око инцидента је навео да је то «шокантно и узнемирујуће за све који су повезани».

Иако није познато када је видео снимљен, појавио се на друштвеним мрежама у периоду када Британци славе празник паљењем ватри и пуштањем ватромета.

Спорни снимак изазвао је буру јавности, а у њему се јасно види реплика Гренфел небодера како бива пребачена изнад ватре где пламенови брзо гутају картонске «зидове». Такође, на прозорима су направљене и папирне фигуре које представљају људе, пише АП.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »