Амерички носач авиона „Хари Труман“ побегао са војних вежби

Група америчких бродова на челу са носачем авиона „Хари Труман“ био је принуђен да пре времена напусти подручје у којем се одржавају велике војне вежбе НАТО-а „Трајдент џанкчер 2018“ које се одржавају у Норвешкој и дуж њене обале, због јаке буре у северном Атлантику, саопштио је командант контраадмирал Џин Блек.

„Треба знати када долази време да се иде у склониште или се скрајнути са пута надолазећој бури. Морали смо да напустимо војне вежбе мало пре него што смо хтели, јер је на нас ишла бура са таласима висине од 10 метара“, рекао је он у интервјуу америчком Војном поморском институту.

Блек је навео да су за време војних вежби морали пажљиво да прате временску прогнозу. По његовим речима, док је „Хари Труман“ могао мирно да дејствује у суровим условима северног Атлантика и Норвешког мора, крстарице и разарач који су га пратили, имали су ограничене могућности у реализацији задатака у екстремним условима. Осим тога, још више су биле ограничене могућности бродова за логистику који треба да носе гориво и терет.

Како је раније саопштено, крајем октобра амерички десантни брод „Ганстон Хол“ није могао да учествује у војним вежбама НАТО-а „Трајдент џанкчер“, због техничког квара који је задобио за време буре код обале Исланда.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »