Триван са амбасадором СР Немачке у Србији Томасом Шибом

Министар заштите животне средине Горан Триван указао је приликом сусрета са амбасадором Савезне Републике Немачке у Републици Србији Томасом Шибом,  на значај континуиране сарадње две земље у заштити животне средине.

Он је рекао да би сарадња у области заштите животне средине могла да буде и најважнија имајући у виду изузетно добру укупну сарадњу две земље како политичку тако и економску.  

„У достизању међународних еколошких стандарда у које је потребно уложити 15 милијарди евра у наредних тридесет година, Србији је важна подршка  Европске Уније и посебно Немачке, која је европски лидер у екологији и технолошком развоју“ , рекао је министар. Он је указао да нам је важна примена најбољих технолошких решења и трансфер знања у  сектор прераде отпада и вода и захвалио Влади СР Немачке и Немачкој развојној агенцији на улагањима у пројекте животне средине у Србији.

„Животна средина је прилика за реинтеграцију региона“ , казао је Триван и нагласио тежњу Србије да се афирмише као стожер регионалне сарадње посебно у области регионалних иницијатива у заштити животне средине, у чему је важна подршка Немачке.

Амбасадор Шиба је изразио задовољство укупном сарадњом две земље и указао да ће Немачка помоћи Србији у достизању европских стандарда у животној средини у којој наша земља има велике потенцијале.

Саговорници су се сложили  да је за даље напредовање Републике Србије у овој области,  неопходно ојачати административне капацитете и успоставити предвидив и одржив начин финансирања заштите животне средине.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван са амбасадором СР Немачке у Србији Томасом Шибом appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »