Русија испоручује оружје Кини

Москва и Пекинг су се договорили о новим испорукама руског оружја, саопштио је за Спутњик Виктор Кладов, шеф делегације „Ростеха“ на сајму у кинеском Џухају.

„Активно сарађујемо са Кином у свим срединама војно-техничке сарадње — копно, ваздух и вода. Осим успешне реализације два уговора за С-400 и Су-35, имамо и многе друге пројекте. Не желим да улазим у детаље, али само ћу рећи да смо буквално недавно потписали још три уговора (за оружје) са кинеском страном“, прецизирао је Кладов.

Уговор за испоруку 24 борбена авиона Су-35 у Кину потписан је 2015. године са роком реализације 2019. године. Исте године закључили смо уговор за С-400, а испоруке морају да се заврше до 2020. године. Кладов је уверио да ће их Русија испунити на време.

Осим тога, Москва ће предати Мјанмару шест ловаца Су-30СМ. Уговор је потписан ове године и већ се реализује. Москва ће такође испоручити у Нејпјидо шест школско-борбених авиона Јак-130.

Све у свему „Рособоронекспорт“ ће испунити план продаје оружја у иностранству у износу од најмање 13,4 милијарди долара.

„Упркос јакој конкуренцији на страном тржишту, упркос санкцијама уведеним Русији, план продаје оружја 2018. године неће бити нижи од прошлогодишњег“, закључио је Кладов.

 

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »