Poziv za učešće u edukativno-debatnom programu Deca devedesetih

Tuesday, November 6, 2018 – 13:15 to Thursday, November 15, 2018 – 23:45

Hartefakt fond organizuje u okviru ovogodišnjeg HFestivala, koji će biti održan od 10. do 16. decembra 2018. godine na nekoliko lokacija u Beogradu, edukativno-debatni program u sklopu projekta “Deca devedesetih”, a tim povodom poziva mlade da se prijave za učešće.

Prvi deo projekta, serijal Deca devedesetih objavljen na Remarker portalu, mapira političko ponašanje onih koji su odrastali u post-revolucionarnoj Srbiji sa željom da identifikuje njihove političke potrebe, kao i da postavi pitanja s namerom da mlade pokrene na razmišljanje i društveni angažman.

U ovoj fazi programa, Hartefakt poziva mlade ljude (18-28) iz Srbije i regiona da se prijave da učestvuju u programu gde će mladi imati priliku da nauče osnovu i vešinu debate, da razviju kritičko mišljenje i da se edukuju o zadatim temama.

Učesnici će biti deo onlajn edukativnog programa o temama koje će biti obrađivane u okviru programa, jednodnevnog treninga o medijskom nastupu i debatovanju i seriji javnih debata koje će biti održane po završetku programa od 11. do 13. decembra na HFestivalu.

Kakav je tvoj stav prema migrantima, ženama i slobodi govora? Ko su danas pripadnici ugroženih grupa i kako se odnosimo prema njima?

Program pruža praktična znanja i veštine argumentacije i javnog nastupa na različite društveno-angažovane teme aktuelne u društvu, kao i mogućnost suočavanja stavova na neke od ovih tema prilikom serije javnih debata.
 
Način prijavljivanja:

Potrebno je na adresu program@heartefact.org dostaviti:
–    Kratko motivaciono pismo i CV
–    po jedan argument na jednu od tema: ‘‘Deca migranata kreću u srpske škole“; “Žene u Srbiji su u daleko nepovoljnijem položaju nego muškarci’‘; ‘‘Homofobija je diskriminacija i homofobne izjave ne mogu se opravdavati slobodom govora’‘.

Prijavljivanje je do 15. novembra 2018. godine.

Projekat je realizovan uz podršku Ambasade Švedske u Beogradu.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »