Небензја упозорава: «Бели шлемови» врбују људе да у замену за храну, учествују у исценираном нападу

Терористи и група «Бели шлемови» наставили су да припремају провокацију у Сирији, уз употребу хемијског оружја, изјавио је руски амбасадор при УН Василиј Небензја.

Он је члановима Савета безбедности УН рекао да и даље стижу алармантне информације да терористи, заједно са невладином организацијом припремају провокацију већих размера и да планирају да користе токсична супстанце.

«Локално становништво упозорило је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији да `Бели шлемови` траже особе које желе да, у замену за храну, учествују у исценираном инциденту», истакао је Небензја.

Небензја каже да је циљ завере да се заштите они који нарушавају суверенитет Сирије, како би омогућили изговор за нове нападе на Дамаск, те да би нарушили углед Русије тврдњама да Москва тајно сарађује са онима који чине гнусне злочине, јавио је «Спутњик».

Дамаск и Москва оптужили су милитанте и невладину организацију за инсценирање неколико провокација у које је укључена употреба хемијског оружја, како би утицали на мишљење јавности и оправдали индервенције страних сила у Сирији.

Инсценирани напад у априлу подстакао је коалицију предвођену америчком војском да изврши ракетни напад на Сирију, када је на сиријску територију испаљено више од 100 ракета, преноси Тасс.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »