Мартиновић: Лидери Савеза за Србију плаше се избора

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да је та странка морала данас да реагује на свакодневне нападе на председницу парламента Мају Гојковић због расписавања ванредних локалних избора истичући да су они расписани у складу са законом.

“Напади долазе од такозваног Савеза за Србију, а разлог је одлука председнице скупштине да распише ванредне локалне изборе у Кули, Кладову и Дољевцу. Ти избори су расписани у складу са законом, све је легално, а овде се ради о страху Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића и свих тих такозваних лидера Савеза за Србију који се у ствари плаше избора”, оценио је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да лидери Савеза за Србију сваког дана измишљају разлоге зашто је Маја Гојковић наводно противзаконито расписала те изборе.

“Избори ће бити одржани у свим општинама истог дана укључујући и општину Лучане и ту ће народ да каже своју реч чију политику подржава. Избори ће бити тешки. У Лучанима СНС има против себе 15 организација, јер су се Ђиласу прикључиле још неке”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да није лако када сами излазе на изборе, а против себе имате, како каже, “тако снажну коалицију са тако великим политичким личностима”, али да ће они покушати да убеде грађане да је добро да њихове локалне самоуправе подрже политику напретка Србије.

“Изборна утакмица ће бити тешка, јер против имамо људе који су далеко богатији и имају далеко више новца од СНС, али се ипак надам да ће грађани добро разумети ко је странка која ради за добробит грађана Србије, а ко хоће да настави свој пљачкашки посао”, истакао је Мартиновић.

 

Нема услова за одузимање мандата Шешељу

Председник Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Александар Мартиновић рекао је данас да нема никаквих законских услова за одузимање мандата шефу посланичке групе СРС Војиславу Шешељу.

Мартиновић је рекао да је његов став као правника, али и као председника надлежног одбора већ изнео када је то питање раније потенцирала друга посланичка странка.

“Није испуњен ниједан од законских услова да би му се одузео мандат. То не значи да се ја слажем са политиком и са изјавама Војислава Шешеља, али једно је наше политичко неслагање, а друго је поштовање правног поретка Србије”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да сматра да председница Скупштине Србије Маја Гојковић није погрешила када је рекла да се језиком ултиматума не говори ни са ким, а нарочито са политичким савезницима и партнерима.

“Изјава председнице скупштине је била потпуно на месту и допринела је да се смири поприлично узаврела атмосфера народних посланика”, додао је Мартиновић.

Мартиновић каже да су односи у коалицији стабилни и подсетио да је Александар Вучић (председник СНС) јасно рекао да је он спреман да заштити сваког министра укључујући и Љајића чак и онда када њега (Вучића) нико није бранио.

Вучић је, подсећа Мартиновић, рекао да нема никаква сазнања да је Расим Љајић вођа било каквог нарко картела у Србији.

“Што се тиче функционисања у скупштини, имамо коректну сарадњу са посланицима СДПС-а. Право је сваког народног посланика да има и своје лично мишљење у одређеним питањима за које он сматра да су важна за његову странку и припаднике његовог народа”, рекао је Мартиновић.

Важно је, поручује шеф посланика напредњака, да се ми слажемо око стратешких питања у ком правцу држава Србија треба да иде.

 

Угљанин не жели добро ни сопственом народу

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да је изјава Сулејмана Угљанина да ће “победити фашистичку неман Србију”, скандалозна, непримерена и ратнохушкачка.

Таква изјава, рекао је Мартиновић не доприноси добрим односима између Срба и Бошњака и наводи да Угљанин не жели добро чак ни сопственом народу, јер да жели, не би такве изјаве давао.

„Србија није фашистичка држава. Србија је демократска држава, јер у фашистичким државама немате изборе. Сулејман Угљанин је потпуно слободно учествовао са својом листом “Самоопредељење“ за Бошњачки национални савет, нико га у томе није спутавао. Држава му ни на који начин није правила проблеме, не прави му ни дан данас, али ми као посланици не можемо да ћутимо на изјаву да је Србија фашистичка држава“, рекао је Мартиновић.

Коментаришући међусобне оптужбе између СДПС и СРС, Мартиновић је казао да се Српска напредна странка неће мешати у тај сукоб, те да ће бранити политику коју заступају све време, а то је политика мира и просперитета.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »