Макрон и његови покушаји да добије још који политички поен

Француски председник Емануел Макрон доживљава разноразне таласе халуцинација. Прво подрива састанак између Путина и Трампа у Паризу под изговором да ће наводно имати негативан утицај на догађаје у част стогодишњице завршетка Првог светског рата, а онда изјављује да Европа треба да створи заједничку сајбер безбедносну структуру како би се заштитила од Кине, Русије и Сједињених Америчких Држава.

«Врше напада на нас у сајберпростору и мешају се у наш демократски живот». «Морамо се бранити од Кине, из Русије, па чак и од САД», рекао је Макрон.

Чини се да Макрон претендује на улогу новог де Гола. Ни ви, ни оно него ми — Французи/Европљани. А заправо се све своди на политичке поене и евентуално расипање средстава — јер таква сајбер структура већ функционише у оквиру НАТО-а.

Ту је и пример чисто европске структуре — ресурс euvsdisinfo.eu, који је дизајниран за борбу против «руске пропаганде» на мрежи. Сваке године ова структура добије више од милион евра, иако је исход њеног рада једнак нули. Сваке године они издају некакве извештаје о томе како руски утицај на Европу расте, а затим захтевају све више новца.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »