Гојковић: Реаговаћу сваки дан да заштитим достојанство парламента

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, реагујући на јучерашњи текст у једним дневним новинама у којем су посланици, како је рекла, названи “шљокарама”, оценила је да неко води хајку против скупштине и тврди да нико од јануара 2012. године није унео алкохол у парламент.

Гојковић сматра да је реч о нападу на достојанство Народне скупштине, као и да се настављају увреде на рачун посланика.

“Сада више није у питању набавка хране, сада се прешло на увреде на рачун посланика, јер су нас све заједно назвали да смо ми шљокаре и да наручујемо алкохол у не знам ни ја којим количинама и некаква луксузна пића”, рекла је Гојковић.

Гојковић је истакла да су то неистине и да не разуме шта је циљ, осим неког “дневног задовољства што је неко нешто написао на рачун парламента”.

Према њеним речима, још 4. јануара 2012. године је тадашњи генерални секретар донео наредбу којом се забрањује послуживање алкохолних пића у ресторанима и бифеима у Народној скупштини, као и уношење алкохола у зграду.

“Од тада сигурно нико није унео алкохол у ову зграду. То је срамота шта се ради и како се систематски срозава углед свих посланика и Народне скупштине. Ја ћу реаговати ако треба сваки дан да заштитим достојанство, јер ми представљамо грађане”, рекла је Гојковић.

 

Ђорђе Милићевић се опоравља

Потпредседник Скупштине Србије и шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић, који је недавно доживео тешку саобраћајну несрећу, полако се опоравља.

То је изјавила председница парламента Маја Гојковић која га је јутрос посетила у Клиничком центру Србије.

„Преносим вам поздраве од нашег потпредседника (Ђорђа) Милићевића. Посетила сам га јутрос. Он се полако опоравља. Прво што ме је питао када је скинуо маску са кисеоником је шта има ново у скупштини”, рекла је Гојковић.

Гојковић је поручила да Милићевићу “сви заједно желе успешан и брз опоравак”.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »