Будући српски инжењери уче на објектима руске железничке компаније

Ученици београдске Архитектонске техничке школе посетили су објекте „РЖД Интернешенел“, где су се упознали са техничким решењима, опремом и технологијама које се примењују приликом изградње.

„РЖД Интернешнл“ (фото Лола Ђорђевић)

Двадесет седам школараца кренуло је на највеће железничко градилиште у Србији и обишло тунел Чортановци и вијадукт у плавном делу Дунава, на којима руска компанија изводи радове.

Први заменик директора компаније Мансурбек Султанов изразио је наду да ће делић искуства моћи да пренесу млађој генерацији инжењера.

„Могуће је да ће неко од њих касније укрстити свој пословни живот са железницом, а то ће, према мом мишљењу, бити прави избор“, навео је он.

Основни радови на тунелу у Чортановцима су отпочети у марту ове године. Изградња овог јединственог објекта у Србији иде брже од плана, који је предвиђен динамиком извођења радова и до сада је пређено већ преко 500 метара. Укупна дужина две тунелске цеви износи 2,2 километра, наводи се у саопштењу компаније.

На двоколосечном трокилометарском вијадукту у плавном делу Дунава сада се изводе радови на изради стубова и у најскорије време ће компанија отпочети са монтажом прве распонске конструкције моста.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »