Антић: Сулејман у недостатку нормалне политике вређа Србију и Вучића

Министар енергетике Александар Антић реаговао је на скандалозно понашање и увреде које председник СДА Санџака, Сулејман Угљанин, упутио председнику Србије Александру Вучићу.

– Изјаве Сулејмана Угљанина којима доводи у питање суверенитет и територијални интегритет Републике Србије су недопустиве и завређују адекватну реакцију државних институција. Читава кампања Угљанинове листе за избор националног савета бошњачке националне заједнице протекла је у сепаратистичком тону и тешким оптужбама на рачун Србије да наводно нарушава права Бошњака. Сулејман Угљанин је на тај начин демократске изборе за национални савет бошњачке заједнице претворио у анти-државну кампању, упркос томе што су Бошњаци, као и све друге мањинске заједнице, у прилици да остваре најшири спектар својих права, по највишим стандардима које познаје савремена Европа – истиче министар.

Антић каже да Сулејман ради све против Србије.

– Угљанин је дужан да поштује државну целовитост Републике Србије и њен уставни поредак, а нарочито да се огради од опасних и злонамерних парола својих присталица, будући да је таквој атмосфери током кампање сам највише допринео. Њихова реторика је директно усмерена на нарушавање стабилности Србије, која је постигнута упорном и доследном политиком председника Србије Александра Вучића и Владе, на чему и Европа и свет одају велико признање нашој земљи као стубу стабилности Балкана. Уместо тога Угљанин у недостатку било какве нормалне политике вређа Србију и њеног председника. Србија је демократска држава, а њен однос према мањинским заједницама високо је цењен у читавом демократском свету и у том оквиру Сулејман Угљанин и његове присталице могу да у пуној мери искажу и чувају своје националне посебности. Све преко тога је прелажење границе демократичности и законитости, а то управо раде Угљанин и његови следбеници – закључује Антић.

Извор и фото: Република.рс

The post Антић: Сулејман у недостатку нормалне политике вређа Србију и Вучића appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »