Амерички «Business Insider» назвао Русију најјачом војном силом у Европи

Америчка онлине публикација «Бизинис Инсајдер»(Business Insider) назвала је руску војску -најјачом у Европи. Рејтинг је објављен на сајту овог портала, пише ТАСС.

При састављању листе, Бизнис Инсајдер је узео у обзир такве индикаторе као што су: трошкови војно-индустријског комплекса(војни буџет), број војне опреме и војног особља, а узимали у обзир и додатне факторе: географску локацију, минералне ресурсе, производни капацитет, број становника и друге параметре који имају индиректан утицај на војну моћ неке земље.

Према ауторима рејтинга, са војним буџетом од 47 милијарди долара, бројем припадника оружаних снага од 3.586 милиона људи, бројем авиона од 1,200, више од 20,000 тенкова и више од 350 бродова, руска војска се налази на првој позицији у Европи.

Иза Русије, портал је поставио Француске оружане снаге, који троше око 40 милијарди долара за војну потрошњу. Француска има око 388 хиљада војника, више од 1,2 хиљада авиона, преко 400 тенкова и 118 бродова.

Британска армија, која је заузела трећу позицију, има, према објављеној публикацији, скоро 280 хиљада војника, више од 830 авиона, 227 тенкова и 76 бродова, а трошкови војно-индустријског комплекса су 50 милијарди долара.

Након њих следе турске и немачке оружане снаге

Према ранг листи Бизинис Инсајдера, следећих пет места је резервисано за оружане снаге Италије, Шпаније, Пољске, Грчке и Украјине.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »