Вучић о Угљанину: Пусте жеље неодговорних политичара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да поруке Сулејмана Угљанина, изречене након победе на изборима за национални савет Бошњака, не треба никога да брину јер представљају, како каже, «само пусте жеље неодговорних политичара».

Aлександар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је, на прес-конференцији са аустријским канцеларом, упитан да прокоментарише Угљанинову изјаву да је Србија «фашистичка творевина», рекао да је јавност већ навикла на његове увреде на рачун сопствене државе, те да је давао и много опасније изјаве од те.

«Те тврдње и увреде на рачун сопствене државе, то смо научили… Било је ту и других ствари које су проблематичније», рекао је Вучић.

Додао је да нико не треба да буде забринут, јер то неће створити проблеме за Србију.

«То су пусте жеље неодговорних политичара и ништа више», рекао је Вучић и додао да се држава брине о том делу земље, те најавио да ће ускоро отворити радове на путу Нови Пазар – Тутин.

Себастијан Курц и Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Вучић није желео да коментарише изјаву изабраног хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да Србија треба да зна да је граница са БиХ на Дрини, те хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и појединих хрватских историчара да су Срби починили злочине над Хрватима.

«Покушаћемо да градимо добре односе. Неки други проблеми су били у њиховим изјавама, али немам снаге нити мислим да има потребе да било коме одговарамо. Неретко људи о себи говоре много више него о онима о којима би имали нешто да кажу», рекао је Вучић.

РТС

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »