Сплитски историчар: Срби извршили геноцид над Хрватима у НДХ

Број јавних личности у Хрватској које негирају геноцид усташа над Србима у Независној Држави Хрватској /НДХ/ убрзано расте, па тако «сплитски историчар» Стјепан Лозо тврди да су, заправо, Срби извршили геноцид над Хрватима у НДХ.

Лозо у својој књизи, о којој пише тиражна «Слободна Далмација», наводи да су Срби први напали Хрвате 1941. године.

Он тврди да «усташе до љета 1941. и «српске побуне» нису чиниле никакве посебне злочине према Србима», већ да су спроводиле «народну самоодбрану од великосрпског геноцида».

Лозо као врлину НДХ наводи да је афирмисала «хрватску нацију као заједницу равноправних католика, муслимана и православаца», као и приступ «одбрани хрватске границе на Дрини».

«И једно и друго је и данас актуелно и припада корпусу модерне европске политичке подлоге, наравно, уз специфичан приступ у односу на Дрину», тврди Лозо, који у разговору за хрватски лист афирмише основну усташку идеологију.

Тако се, након «открића» да је концентрациони логор Јасеновац заправо био радни логор и «оаза културе», преко тврдњи да су у њему убијани Хрвати, а не Срби, Јевреји, Роми и антифашисти, сада дошло до отвореног глорификовања усташке идеологије, а све то у сарадњи са водећим хрватским медијима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »