Милачић са Бећковићем: Извините у име већинске и праве Црне Горе, добродошли сте у нашу земљу

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић, састао се јуче у Београду са српским интелектуалцем и песником, Матијом Бећковићем. Милачић је истакао да је повод овог сусрета била актуелна шикана, односно хајка коју црногорски режим спроводи над Бећковићем, али и над неколицином српских професора и интелектуалаца.

Милачић је, током сусрета, саопштио:

»Недопустиво је да се било која власт на свету, чак и оне тоталитарне у афричким земљама, односи на начин на који то ради црногорска власт према српским, или било којим другим интелектуалцима, а поготово не према Вама, добитнику Његошеве награде, и као некоме ко вуче корене из нашег црногорског крша, ко је, заправо, прави Црногорац, дакле — Србин.»

Милачић је додао:

»Задатак нове генерације политичара у Црној Гори је, између осталог, и да, фигуративно речено, чисти смеће које црногорска власт посије у региону али и шире, попут учешћа у прослави »Олује» у Книну, или попут признања ткз. републике Косово.

Управо због тога сам и ја данас у Београду, да вам се људски и најискреније извиним, не само у име своје партије, већ у име, сигуран сам, већинске и праве Црне Горе, због овога што проживљавате од стране наше власти.»

На крају разговора Милачић је закључио:

»У овој беспризорној атмосфери хајке, али и збуњености демонстриране слабости црногорског режима, желим скромно и лично да вас позовем да дођете у Црну Гору што пре, јер је, ипак, Црна Гора ваша кућа, у коју сте — ма шта год власт режирала – увек добродошли.»

Медијски тим Праве Црне Горе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »