Лончар: Грађани Србије знају ко доноси боље сутра за њихову децу

Члан Председништва СНС и Министар здравља Златибор Лончар каже да опозиција када нема аргументе да напада власт, онда то чини агресијом и мржњом – прете вешањем, силовањем.

„Превладала је невероватно агресија и мржња јер немају ништа да понудите. Нервоза је велика међу њима, те сада прете да ће да вешају, убијају…Људи почињу да верују да су довољно јаки. Молим грађане Србије да размишљају ко доноси боље сутра за њихову децу“, рекао је Лончар.

Он је додао да опозиција може да настави да прети, али да резултати довољно говоре о раду Александра Вучића и Владе Србије. Претње опозиције пореди са“жабом која је стала испред ФАП камиона и сад ФАП треба да се бави жабом“.

„То говори о њима. Ја их зовем салата од статистичке грешке. Скупили се па прете“, закључио је Лончар.

 

Није тачно да здравствени радници неће да се вакцинишу

Министар здравља Златибор Лончар каже да није тачно да здравствени радници неће да приме вакцину против сезонског грипа.

„Здравствени радници су најодговорнији људи, који воде рачуна о пацијентима, али и себи и својој породици. Дезинформација је да неће да приме вакцине“, рекао је Лончар.

Он каже да је било прво написа у медијима да нема вакцина за здравствене раднике, а да сада иду информације да неће да приме.

Министар је казао да медицинским сестрама предстоји највеће повећање плате од 12 одсто, док ће лекарима плате бити повећане за девет одсто.

Како би се спречио одлазак здравствених радника у иностранство Лончар каже да ће се наставити са запошљавањем најбољих дипломаца медицинских факултета, да ће после 100 који су већ добили посао бити запослено минимум још 50, да ће наставити са одобравањем специјализација.

 

X нож понос Србије и региона

Министар здравља Златибор Лончар каже да је X нож, који је набављен за КЦС, понос Србије али и целог региона и да се на њему третирају тумори у целом организму.

„X нож третира туморе до 6 центиметара, којима не можете хируршки безбедно да приђете. Прецизност се мери деловима милиметра. То је најновија 4 Д технологија“, рекао је Лончар за.

Он је додао да су до сада на ову интервенцију пацијенти ишли у иностранство и да је то коштало 30.000 до 40.000 долара.

Министар каже да КЦС сада има X и Гама нож којим се третирају тумори главе и да је до сада на Гама ножу третирано више од 2.200 пацијената.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »