Ивица Дачић за Дневник на ТВ Прва: Застава Косова на париској катедрали је велики скандал

Ако ново повлачење признања Косова није тачно, као што тврде у Приштини, што су се жалили због тога пита министар спољних послова Ивица Дачић.

Власти Приштине, подсетимо жалиле су се међународним институцијама због „понашања Србије“ односно нових повлачења признања самопроглашење независности Косова, а Србији је поручено да пази како се понаша да не би иритирала Албанце.

Шеф српске дипломатије, говорећи у Вестима ТВ Прва, поставља питање, ако није тачно да су још две земље повукле признање Косова, зашто се онда Приштина жали и зашто западне земље кажу да не иритирамо Приштину?

„Очигледно их то највише боли јер сматрају да је све већ решено и стално причају о тих 116 земаља које су признале Косово. Ето нека и даље верују у бајке. Ништа не говорим напамет, све су то писане ноте и не само да је девет земаља повукло признање, већ ће тај број и расти“, казао је он.

Говорећи о ставу САД о Косову, Дачић каже да јесте постигнут напредак у односу са Вашингтоном јер они сада дозвољавају неко компримисно решење. „Међутим, они и даље сматрају да је Косово независна држава и да ми рушимо дијалог јер позивамо земље да повуку одлуку о независности. Ја се питам, шта је са онима који зову да се призна независност? Зар то не утиче на дијалог? То је лицемерно“, закључио је Дачић.

Говорећи о истицању заставе Косова у париској катедрали Нотр Дам, рекао је да је реч о великом скандалу, али да Београд то не може да спречи.

„Ми то не можемо да спречимо, али можемо да имамо боље односе са Паризом, зато је предстојећа посета Емануела Макрона изузетно важна“, рекао је Дачић упитан да ли ће Србија реаговати због истицања косовске заставе.

Дачић је оценио да је застава Косова у париској катедрали „генерално велики скандал, зато што не постоји војна парада на којој учествују и поражени“. „Не знам како је (Хашим) Тачи прихватио позив да учествује, то је за њега дан жалости“, казао је он.

Извор: Б92

фото: Танјуг

The post Ивица Дачић за Дневник на ТВ Прва: Застава Косова на париској катедрали је велики скандал appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »