Фигаро: Албанска мафија све присутнија у Француској

Албанска мафија је све присутнија у Француској, а њене мреже су нарочито активне кад је реч о провалним крађама, дроги и кријумчарењу миграната, пише париски лист «Фигаро», позивајући се на податке административне службе Министарства правде, преноси Танјуг.

Албански мафијаши се надају да ће једног дана имати користи од евентуалног приступања Албаније Европској унији како би у Француској још више развили своје активности, наводи француски дневник.

Према недавно објављеном документу француског Министарства правде, а који је пре свега заснован на раду специјализованих међурегионалних јурисдикција (Јирс), проблем је велик.

У извештају административне службе француског Министарства стоји да албанофони криминалци долазе из Албаније, са Косова и из Македоније или већ живе у западној Европи, а њихово присуство појачано је од 2010. године.

Они су се, наводи се у документу, најпре активирали у париском региону, у области Оверњ-Рона-Алпи, као и дуж источних граница земље одакле располажу посредницима у суседним земљама — Немачкој, Италији, Швајцарској…

«У Француској, те групе су у својим преступима концентрисане на три главна сектора: провалне крађе, дрогу и кријумчарење миграната, при чему су крађе у порасту од 2013», закључује се у документу који преноси париски лист.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »