«Бели шлемови» преносе поздрав: Кијев учи како да у Донбасу изведе хемијски напад

Украјинске снаге, које све више подсећају на терористичке групе спремају се да изведу напад у Донбасу. Овај пут уз помоћ хемијског оружја, изјавио је представник војске ДНР Данил Базсонов позивајући се на обавештајне изворе.

Према његовим речима Донбас се још једном може уверити у сличност деловања терористичке групације «Исламска држава» и кијевских снага.

«Наша обавештајна служба открила је да кијевске снаге спремају велику операцију против становништва Донбаса уз употребу хемијског оружја»- рекао је он додајући да се операција спрема по сценарију, од раније познатих по скандалима «Белих шлемова»и уз подршку њихових страних спонзора.

Истовремено, он је додао да Кијев покушава да на овај начин дискредитује руководство Републике и да омете изборе заказане за 11. новембар. Он је додао да се Кијев спрема и за активизацију мас медија.

«Наша обавештајна служба утврдила је да се украјинске снаге дислоциране недалеко од насељених места хитно опремају радијационом, биолошком и хемијском опремом»- рекао је Безсанов позивајући међународну заједницу да хитно реагује на активности Кијева усмерене против цивилног становништва.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »