Албанци у Македонији напали кафић (видео)

Прославу 30. годишњице оснивања македонске навијачке групе «Војводе» из Тетова у Македонији обележио је велики инцидент, за шта је најзаслужнија албанска навијачка група «Балисти». Након прославе «Војвода», «Балисти» су промарширали градом, и, како преноси Република Online, скандирали увредљиве слогане пуне етничке нетрпељивости, тероризма и позива за стварање Велике Албаније.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Данас у Тетову…

Тетоово данас… као Приштина пре Устава из 1974.И тада се, као и данас, нико из Европе није огласио.

Опубликовано Srpski Klub U Makedoniji Воскресенье, 4 ноября 2018 г.

Балисти су током марша бацали флаше и камење на македонски кафић пун гостију, и скандирали «УЧК, Илирида (Велика Албанија), вређали Македонке.

Људи који су присуствовали инциденту кажу да полиција није покушала да спречи дивљање албанских навијаћа, већ је госте кафића из баште угурала у зграду кафића спречавајући их да се бране или одговоре на провокације.

Житељи Тетова се жале на то да се у последња три дана на улицама града дешавају и физички напади на припаднике навијачке групе «Војводе» и да на њих нема одговарајуће реакције надлежних.

Српски клуб у Македонији

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »