Триван на представљању Извештаја о одрживом развоју компаније Хемофарм А.Д.

Министар заштите животне средине Горан Триван присуствовао је представљању Извештаја о одрживом развоју за 2017. годину компаније Хемофарм А.Д. посвећеном најважнијим циљевима одрживог развоја и како их ова компанија постиже.

Триван је честитао Хемофарму на резултатима у постизању одрживости пословања, и захвалио на настојању да Србију чини бољим местом за живот. Он је указао на посебан значај иностраних компанија које послују у Србији за укупан напредак у области заштите животне средине. То су компаније које у својој пословној политици имају уграђену статегију заштите животне средине и принципе одрживог развоја, сходно пракси развијених европских земаља, објаснио је. Захваљујући Хемофарму као делу STADA групе у којој је кључни лучоноша по питању одрживог развоја, Србија је у оквиру STADA заузела најважније место када је у питању заштита животне средине, истакао је министар.

„Хемофарм је пример како то треба радити, и позивам све компаније у Србији које још нису достигле овај ниво да поделе с њим та искуства како би Србија била боља, штитећи животну средину“, нагласио је Триван.

Изражавајући подршку свим компанијама које послују у Србији у складу с принципима одрживог развоја, министар је истакао посебан значај неговања и унапређења образовања и културе. „Образовање и култура су нераздвојни, нешто без чега не можемо, и на чему морамо радити, јер култура је и питање односа према друштвеној заједници, питање односа према здрављу“, нагласио је.

Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма групе и потпредседник  STADA EEC истакао је да боља животна средина не може настати залагањем само једне компаније или једног министарства, већ је потребно да и друге компаније следе такву политику одрживог пословања. Нарочито је указао на неопходност добре сарадње компанија са државом и друштвеном заједницом у целини. „Ми морамо да ходамо заједно. Ми можемо да ходамо усправно, а ви сте ту да нас охрабрите у томе“, истакао је, и позвао на тешњу сарадњу и са немачком привредном комором.

Триван је позвао Хемофарм да настави са иновацијама и напорима на унапређењу заштите животне средине, јер се најбоље на позитивним примерима доказује да је могуће чинити помаке у примени принципа одрживог развоја и заштити животне средине.   

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван на представљању Извештаја о одрживом развоју компаније Хемофарм А.Д. appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »