Osnovan Savez za Srbiju u Somboru

Lokalna organizacija Saveza za Srbiju formirana je i u Somboru, a glavni cilj budućeg političkog rada jeste oslobađanje ovog grada od pogubne vlasti Srpske napredne stranke i drugih interesnih grupa, povezanih isključivo ličnim a ne javnim interesima.

„Formiranjem „Saveza za Srbiju – Sombor“ građani našeg grada dobijaju nov i snažan opozicioni blok, a sve opozicione i demokratske političke snage u gradu pouzdan oslonac u budućim promenama“, poručeno je na konstituitivnoj sednici.

Prve aktivnosti Saveza biće formiranje zajedničkih organa koje će činiti predstavnici stranaka i organizacija osnivača, a koje će koordinisati dalji rad Saveza. Istovremeno, sinhronizovaće se nastupi opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu, te početi sa kampanjom upoznavanja šireg biračkog tela u gradu i okolnim selima sa programom i planovima Saveza u predstojećem periodu.

Teme koje će među prvima biti stavljene na dnevni red, jesu stvaranje uslova za fer izbore, obaveštavanje građana o utvrđenim zloupotrebama u javnim preduzećima koja plaćaju a da to ni ne znaju, nova ekonomska politika, formiranje atmosfere za dovođenje poštenih, a ne prevarantskih investicija poput sada već javno potvrđenih prevaranata iz Bangladeša, i sve one aktivnosti Saveza u dolazećem periodu koje će učiniti da Sombor ponovo postane slobodan i ponosan grad. Somborskim selima moraju se vratiti određene nadležnosti koje su im otete u mandatu ove vlasti.

Primarni cilj delovanja Saveza je zaštita javnog interesa koji je, od kako je Srpska napredna stranka na vlasti, totalno zapostavljen, a ispred njega su stavljeni stranački i lični interesi pojedinaca. Korupcija, nameštanje poslova, besmisleno trošenje budžetskih para koje sprovodi ova vlast, moraju biti zaustavljeni.

Političke organizacije, pokreti i organizacije koje čine osnivače „Saveza za Srbiju-Sombor“ će narednih nekoliko nedelja raditi na izradi posebnih akata koji će regulisati rad Saveza na lokalnom nivou, kao i sprovesti prve akcije kako bi upoznale Somborce sa svojim aktivnostima i alternativom vlasti koja je Sombor i okolna sela dovela do ivice siromaštva.

The post Osnovan Savez za Srbiju u Somboru appeared first on Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »