Две године ловили тигрицу- убицу, све постављене замке вешто избегавала, а онда «пала» на парфем

Тигрица коју су индијске власти убиле у тој земљи, била је намамљена парфемом Келвин Клајн «Опсесија» за мушкарце. Тигрица је у последње две године у Индији убила 13 особа, а званичници су данас саопштили да је убијена у великом лову.

Лов на тигрицу у западној држави Махараштра трајао је око две године, а ловци су у лову на њу користили парфем како би је намамили.

Би-Би-Си објашњава да се у саставу парфема Келвин Клајн «Опсесија», између осталог, налази феромон цибетке, мачколике животиње средњег раста, а научници у Америци раније су исти тај парфем користили да би намамили јагуаре, те су се на основу тог открића, индијске власти послужиле истом техником.

Верује се да феромон цибетке у парфему изазива осећај животињског обележавања територије.

Тигрица је убијена у области близу села Борати пошто су је мештани приметили, а тим наоружан пиштољима за успављивање и пушкама кренуо је у потрагу.

Пошто је животиња погођена метком за успављивање, кренула је у напад на возило, а чланови тима су је убили са раздаљине од око 10 метара.

У последње две године тигрица је убила 10 особа, а више од 5.000 становника те области живело је у страху од ње и саветовано им је да се раније и у групама враћају кућама и да избегавају боравак на отвореним пољима.

Последње жртве тигрице и њена два младунца биле су три особе убијене у округу Јаватмал.

У потрази за тигрицом коришћено је и више од 100 замки с камерама, мамци у облику коња и коза везаних за дрвеће, платформе за надзор и оружане патроле.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »