Beograd: Razrešiti gradskog arhitektu Folića zbog uništavanja tuđe imovine

Odbornička grupa “Savez za Srbiju” pozvala je danas gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da bez odlaganja razreši dužnosti gradskog arhitektu Milutina Folića, zbog sukoba interesa i uništavanja tuđe privatne imovine.

Zamenik šefa odborničke grupe “Saveza za Srbiju” u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović je zatražio da Folić odgovori da li je firma “Goldman capital partners”, sa kojom je gradski arhitekta povezan, nedavno završila zgradu od pet spratova u Sredačkoj ulici u Beogradu za koju je lokacijska i građevinska dozvola izdata u vreme kada je on već obavljao službenu dužnost.

“Gradski arhitekta bi morao i da odgovori na pitanje da li je ta firma dobila dozvolu da sagradi dodatnih 150 kvadrata odmah pored inicijalne lokacije i tako ostvarila ekstraprofit od 400.000 evra? Da li je sve to obavljeno na osnovu urbanističkog projekta druge firme “Folic Architects”, u kome je predstavljeno da je na uglu Sredačke i Niške ulice pjaceta, iako se tu nalazi privatna kuća”, naveo je Jovanović.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, dodao je da, ukoliko gradonačelnik želi da okrene list i otpočne borbu protiv divlje gradnje i korupcije u Beogradu, “prvi korak mora da bude razrešenje gradskog arhitekte i postavljanje na to mesto čoveka od integriteta, dostojnog da obavlja javnu funkciju”.

The post Beograd: Razrešiti gradskog arhitektu Folića zbog uništavanja tuđe imovine appeared first on Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »