Америчка компанија наставља потрагу за аргентинском подморницом

Америчка компанија „Ocean Infinity“ наставиће до априла потрагу за подморницом „Сан Хуан“ која је нестала у новембру 2017. године код обале Аргентине, саопштио је лист „Насион“.

Лист наводи да су се аргентинска морнарица и ова компанија договориле да продуже потрагу за још 120 дана.

„Наставак је на снази, али ће почети када истекне тренутни рок (потраге) до краја децембра“, изјавио је извор „Насиона“.

Аргентинске власти су у августу саопштиле да су ангажовале „Ocean Infinity“ у потрази за несталом подморницом. Тада је наведено да ће компанија „наплаћивати своје услуге само ако се подморница открије“. „Ocean Infinity“ је раније учествовао у потрази за малезијским авионом на лету МХ370 који је нестао у марту 2014. године. Крајем маја компанија је објавила крај операције претраге. Аргентинска морнарица саопштила је 26. октобра да ће се потрага за несталом подморницом „Сан Хуан“ наставити.

Подморница аргентинске војне морнарице „Сан Хуан“ изгубила је контакт са командом 15. новембра, на путу од базе Ушуаја до Мар дел Плате. Током последње комуникације посада је саопштила да је дошло до хаварије. На палуби су биле 44 особе, међу којима и прва жена члан посаде подморнице у историји Аргентине Елијана Марија Кравчик.

Представници морнарице раније су саопштили и о експлозији која би могла да буде повезана са нестанком „Сан Хуана“.

Петнаест дана након нестанка подморнице, морнарица Аргентине објавила је да се операција спасавања 44 чланова посаде подморнице „Сан Хуан“ прекида, али да се потрага за подморницом наставља.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »