Ко ће све бити на Миловој листи?!

Осим четворице интелектуалаца на црној листи могли би се наћи и поједини наши политичари, међу којима су министар одбране Александар Вулин, шеф радикала Војислав Шешељ и члан Председништва СНС Владимир Ђукановић!

Разлози за то су што и они, попут Матије Бећковића, Чедомира Антића, Александра Раковића и Дејана Мировића, »вређају углед и славе насилни нестанак Црне Горе».

Војислав Шешељ, лидер СРС-а, каже да га то уопште не изненађује, али да Србија мора одлучно да реагује и узврати контрамерама.

«Врло је могуће да ће ме ставити на тај списак забрањених. Мени то не би био први пут, већ су ме забрањивали. Србија треба да узврати тако што ће тој багри, која то ради, забранити улазак у нашу земљу. Дакле, целој црногорској влади, председнику Републике и главним државним функционерима. Свима! Србија треба и да повуче амбасадора из Подгорице и да тамо затвори амбасаду» — каже Шешељ.

Владимир Ђукановић наводи и да је сам добио информације из поузданих извора да ће му бити забрањен улазак у Црну Гору. Он додаје да је планирао да следеће недеље путује у Будву и да присуствује значајној церемонији, али да је сада тај његов пут доведен у питање.

«Ван сваке памети је то што раде! Јуче сам добио потврду да би ми улазак могао бити забрањен. А добио сам позив да 7. новембра присуствујем величанственом скупу у Будви, на којем ће се обележити 100 година од уједињења Србије и Црне Горе. Не знам сада да ли да идем јер не желим да правим проблеме својој држави, нити самим организаторима догађаја, видећу шта ће бити моја одлука на крају» — каже Ђукановић.

«То што раде показује слабост власти Мила Ђукановића, која жели да фалсификује историју, слабост у аргументима, јер ако нешто забрањујеш, насилно решаваш, немаш аргументацију, то је Милова брука, његов проблем. Уколико наставе ово да раде, треба да реагујемо.»

Огроман број црногорских политичара има у Србији многе некретнине, силну имовину, рачуне и требало би размислити да им се та имовина конфискује, да им се рачуни замрзну.

«То што Душко Марковић као приватни Милов удбаш ради јесте нечувено и треба такве људе ударити по џепу. Иначе, никада не критикујем српску Црну Гору, само критикујем Монтенегро, а тај фалсификат нема никакве везе са Црном Гором» — каже Ђукановић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »