„Губите се одавде!“: Снимак драматичног сусрета руског и француског авиона (ВИДЕО)

Снимак је објавио корисник @фигхтер-бомбер-, али је навео да га је снимио неко други из пилотске кабине руског ловца током мисије праћења војног транспортног авиона Ил-76.

Аутор објаве тврди да се на снимку види тренутак када два француска авиона „рафал“ допуњују у ваздуху гориво помоћу америчког авиона КЦ-10 „екстендер“ на небу изнад Сирије.

„Махнули смо им крилима (што по међународним документима значи ’Пресретнути сте!‘) и извели маневар за подизање висине (што значи ’губите се одавде‘)“, пише у потпису уз видео-снимак.

Тешко је рећи када је видео снимљен.

„Дифенс блог“ наводи да је на њему приказано пресретање које се десило у мају 2017. године, о чему је тада известио Пентагон.

Командант Централне команде америчког ваздухопловства, генерал Џефри Л. Хариџин, назвао је акције руског пилота „непрофесионалним“.

Међутим, у опису снимка тврди се да се француска страна жалила на инцидент, док су Американци тврдили да је све било безбедно.

„Али истражитељи су ипак (дисциплиновали) посаду за сваки случај“, наводи се у потпису.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »