Ђурић: Јеремић је био најнепосреднији актер погубних дипломатских потеза

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 03.11.2018.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић нема морално право да било коме дели савете све док грађанима не да објашњење коју је он игру прихватио да игра за новце добијене од катарских амбасада, белосветских бизнисмена са потерница и, сваким даном се испоставља, других сумњивих извора широм света.

Јеремић, такође, нема морално право да било коме дели лекције о томе како се на међународној сцени бране интереси Србије, јер он је био најнепосреднији актер погубних дипломатских потеза којима је Србија себи пуцала у ногу и изгубила готово све шансе да се на ефикасан начин бори за заштиту својих државних интереса на Косову и Метохији.

Јеремић је тај на чији је захтев епицентар одлучивања о Косову и Метохији измештен из Уједињених нација на терен Европске уније, он је тај који је поставио трапаво питање Међународном суду правде и као одговор добио потврду легалности самопроглашене косовске независности.

Зато Јеремић нема право да критикује било кога ко се лавовски бори да Србија одбрани у његово време изгубљено право да се ишта пита када је реч о нашој јужној покрајини.

Председник Вучић и Влада, када манифестују спремност на компромис, захтевају да Србија у процесу решавања питања Косова и Метохије добије нешто и за себе и за српски народ у покрајини, док у Јеремићево време ништа нису захтевали, већ су албанским сепаратистима све давали на послужавнику само да би владајућа клика чији је Јеремић био члан добила одрешене руке за отимачину и лоповлук.


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »