Вучић: Заједно за стабилност и развој региона

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас у Варни, на Самиту квадрилатерале, Бугарској, Румунији и Грчкој на подршци коју пружају Србији на европском путу и изразио уверење да ће државе заједно наставити да раде на стабилности и пуном просперитету овог дела Европе.

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са председницима влада Румуније, Бугарске и Грчке, рекао да је колеге упознао са ситуацијом у региону Западног Балкана, као и да су разговарали о односима Београда и Приштине и неопходности да се ти разговори наставе.

„У нади да ће Србија, уз њихову подршку, успети да избегне било какве инциденте и сачува пуни мир и стабилност неопходан за све“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да је било речи о инфраструктурним пројектима, те додао да ће до следећег сусрета, у децембру у Београду, ти пројекти бити конкретизовани и да ће бити укључена још једна земља. Рекао је да се разговарало и о инфраструктурном повезивању са Бугарском и Румунијом, истичући да је посебно важан путни правац Темишвар-Панчево, те да је било речи и о гасном систему и да је заједно са председником владе Бугарске замолио за балканску руту, која би, каже, била најбоље решење за Србију, Мађарску, Аустрију, северни део Италије.

Почасни гост Самита је председник Владе Израела Бењамин Нетанијаху, са којим се у току дана састао и Вучић.

 

Топло гостопримство бугарских домаћина

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са бугарским премијером Бојком Борисовим у Варни, где учествује на Самиту квадрилатерале Србије, Грчке, Бугарске и Румуније.

После састанка са Борисовим, Вучић је изнео своје утиске.

„По други пут сам наишао на топло гостопримство наших бугарских домаћина у овој дивној резиденцији. Ово је заиста најбоље место за плодоносне разговоре које смо до сада имали. Надам се да ћемо овде поново доћи, и да ће то бити и чешће. То би, у сваком случају, оснажило наше везе и побољшало наше истинско пријатељство“, написао је Вучић у књигу утисака.

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »