Влада Црне Горе: Штитимо стабилност и безбедност од недобронамерних

После објављивања информације да је забрањен улаз четворици српских интелектуалаца у Црну Гору, огласила се и црногорска влада саопштењем у којем се наводи да тим потезом штити стабилност и безбедност од недобронамерних.

У саоштењу достављеном Танјугу наводи се да је «уставна и морална обавеза Владе Црне Горе да од недобронамерних појединаца штити стабилност и безбедност и спокој свих грађана, укључујући и државотворна, патриотска и национална осећања највећег броја њих».

Такав приступ искључиво има за циљ спречавање да, како се наводи, страни држављани вређају углед и славе насилни нестанак Црне Горе, пише у саопштењу.

«Уверени смо да би се на сличан начин понела и свака друга одговорна влада, било где на свету. С тим у вези, не само да разумемо, већ и ценимо када председник Аександар Вучић и други српски званичници штите интересе и достојанство Републике Србије», наводи се у саопштењу.

Улазак у Црну Гору забрањен је књижевнику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и професору Дејану Мировићу.

Одлука о забрани је донета уз образложење да су они опасни по безбедност црногорске државе.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »