Сумњиве финансијске трансакције: Главни спонзор Брегзита под истрагом

Британска Национална криминалистичка академија (НЦА) испитује главног спонзора кампање за Брегзит Арона Бенкса због сумњивих нелегалних фондова, саопштили су данас британски званичници.

Изборна комисија саопштила је да су огромно богатство британског бизнисмена, као и његова група «Напусти ЕУ» и друге повезане компаније и појединци, под кривичном истрагом, преноси АП.

Истрага се односи на осам милиона фунти које су, како се наводи, Бенкс и његове фирме позајмиле пробрегзит групи «Боље за државу». Комисија је навела да сумњичи Бенкса да није био прави извор новца и да скрива његово порекло.

 Финансијске трансакције које истражујемо укључују компаније припојене на Гибралтару ин Острву Мен — изјавио је директор посматрачке невладине организације Боб Поснер.

Према његовим речима, истрага је открила доказе који указују да су почињена кривична дела која не спадају у надлежност Комисије.

Зато смо предали наше доказе НЦА како би им омогућили да истраже и предузму одговарајуће мере за спровођење закона — рекао је Поснер.

НЦА је потврдила да је покренута истрага али није открила њене детаље.

Политичким странкама у Британији и политичким групама забрањено је да примају новац од појединаца или компанија са седиштем у иностранству, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »