Ружић: Годину дана од усвајања Закона о Националној академији за јавну управу – Обуке прошло више од 3500 државних службеника

Поводом годину дана од усвајања Закона о Националној Академији за јавну управу, министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић посетио је Националну академију за јавну управу (НАПА), одржао састанак са Драженом Маравићем, в.д. директора НАПА и обишао обуку “Уговори о грантовима у оквиру програма територијалне сарадње”.

Министар Бранко Ружић рекао је да се усвајањем овог Закона и оснивањем Академије уводи се ред у област стручног усавршавања запослених у јавној управи и обезбеђује једнак приступ праву на стручно усавршавање за више од 40 хиљада запослених у органима државне управе и службама Владе, општинама и градовима. „Ово је посебно значајно са аспекта европских интеграција, у којима се више од 90 одсто политика имплементира на локалном нивоу. Зато је веома важно што запослени на локалу до прошле године имају  прилику за стручно усавршавање, што раније није био случај“, истакао је министар. Он је нагласио да су службеници кључни за реформе које се спроводе и да је непоходно да добију потребна знања и вештине како би могли добро да обављају послове и ефикасно пружају услуге грађанима.

У циљу размене знања и искуства Национална академија за јавну управу Републике Србије већ успешно сарађује са Националном школом за јавну администрацију Републике Француске (ЕНА), а у наредном периоду у плану је и потписивање Споразума о сарадњи са Републиком Српском и другим земљама. Недавно је у Бечу поптписан споразум и са Савезном академијом за јавну управу Републике Аустрије.

Извор: МДУЛС

The post Ружић: Годину дана од усвајања Закона о Националној академији за јавну управу – Обуке прошло више од 3500 државних службеника appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »