Михајловић: Изградња брзе пруге Београд-Будимпешта најважнији пројекат Србије и Кине

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Кине у Србији Ли Манчангом и замеником главног инжењера кинеских железница и председником компаније “Чајна рејлвеј интернешенел” (ЦРИЦ) Јенг Џунгмином о реализацији пројекта модернизације пруге Београд-Будимпешта.

Потпредседница Михајловић истакла је да је реч о најважнијем пројекту на коме раде Србија и Кина, који је био тема недавних разговора двојице председника, Си Ђинпинга и Александра Вучића.

“Челично пријатељство и одлични билатерални односи Србије и Кине представљају најчвршћи темељ за нашу сарадњу на овом пројекту. За српску железницу нема важнијег инфраструктурног пројекта и заједно ћемо превазићи све могуће препреке и учинити све да се радови додатно убрзају. Посвећеност и предан рад очекујем како од српских железница, тако и од конзорцијума кинеских компанија које раде на овом пројекту”, рекла је Михајловић.

Михајловић је подсетила да је ова пруга која је пројектована за брзине до 200 км на сат део глобалне кинеске иницијативе “Један појас, један пут” и истакла да је Министарство на располагању извођачима 24 сата дневно за сваку врсту сарадње и помоћи.

 

 

 

 


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »