Триван са амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином

Министар заштите животне средине Горан Триван састао се са амбасадором Краљевине Шведске у Републици Србији Јаном Лундином са сарадницима. У отвореном и пријатељском разговору указано је на значај континуиране сарадње две земље у области заштите животне средине, и изражена спремност да се та сарадња успешно настави.

Министар Триван захвалио је на подршци и помоћи коју Краљевина Шведска указује Србији у реализацији значајних пројеката на унапређењу заштите животне средине, указавши да она представља уједно и значајан подстицај процесу отварања Поглавља 27 животна средина – климатске промене, и постизању европских еколошких стандарда у нашој земљи.

„Сарадња са Шведском у области заштите животне средине је одлична, али то не значи да она не може бити боља. Ми смо успоставили административне капацитете за област заштите животне средине, формирано је посебно Министарство, и у првих годину дана рада направили смо снажан корак напред, али желимо да идемо даље, и да решавамо кључна, како практична, тако и стратешка питања, у чему нам је драгоцена помоћ Шведске као једне од водећих земаља у овој области“, истакао је Триван. Оно што је за напредак у заштити животне средине у Србији од највећег значаја, како је нагласио министар током разговора, јесте јачање административних капацитета Министарства, као и обезбеђивање наменског трошења зеленог динара за послове заштите животне средине.

Амбасадор Лундин  је овом приликом нагласио нарочиту посвећеност Шведске питањима заштите животне средине, због чега ће и у наредном периоду наставити да подржава Србију на њеном путу ка успостављању европских и светских еколошких стандарда.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван са амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »