САД мотре на знаке страног мешања у изборе за Конгрес

Америчка влада мотри на знаке евентуалног страног уплитања у предстојеће изборе за Конгрес и спремна је да санкционише било коју компанију или појединца који би били умешани у такву активност, рекао је данас високи обавештајни званичник.

«И даље смо забринути због мешања Русије, Кине и Ирана», рекао је исти, неименовани званичник у телефонској изјави новинарима о плановима федералне владе да помогне у обезбеђивању избора који ће бити одржани 6. новембра, преноси Ројтерс.

Амерички званичник није пружио детаље о одређеним метама страног утицаја, али је рекао да је обавештајна заједница спремна да идентификује појединце који се мешају у гласачки процес.

Званичници су, током телефонске конференције за новинаре, рекли да ће ФБИ, Министарство правде и Министарство унутрашње безбедности и обавештавања допринети напорима у циљу осујећивања дигиталних напада на изборни процес.

Бела кућа ће, навели су, координисати с тим службама посредством свог Савета за националну безбедност.

Министарство правде планира и да на дан избора успостави «командно место за мешање у изборе» како би помогло да ФБИ брзо комуницира са својим различитим испоставама на терену по земљи, рекао је други високи званичник америчке администрације, преноси Ројтерс.

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »