Два руска бомбардера „узнемирила“ НАТО на војним вежбама

Два руска бомбардера Ту-160 „узнемирила“ су НАТО на војним вежбама „Јединствени трозубац“. Како се наводи, Велика Британије је због њих подигла ловце.

Министарство одбране Русије је саопштило јуче да су два војна авиона извела десеточасовни плански лет изнад Баренцовог и Норвешког мора. У ресору су нагласили да они нису нарушили границе других држава и да су летели строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора.

Осим тога, Москва је упозорила међународну службу за летове НОТАМ о предстојећим летовима од 1. до 3. новембра изнад Норвешког мора. То саопштење је узнемирило и НАТО, јавља РТ.

Према плану, Ту-160 се максимално приближио обалама Норвешке на растојању од 13,9 морских миља. Како наводи телевизија, летови ће се изводити у зонама маневара Северно атлантске алијансе.

Осим тога, Ратна морнарица Русије ће изводити и школске летове са ракетним гађањима од 6. до 9. новембра у Баренцовом мору и међународним водама северно од Норвешке, не кршећи ваздушни простор других држава.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »