Туристи у рибарским чизмама: Поплављено три четвртине Венеције(ВИДЕО)

Изузетно висока плима поплавила је три четвртине Венеције док су поплаве и јаки ветрови погодили и друге делове Италије, при чему је четворо људи страдало.

И туристи и становници су кроз Венецију ходали у чизмама након што је ветар подигао ниво мора за 156 центиметра пре него што је ослабио.

Вода је прешла преко уздигнутих пешачких мостова и натерала власти да их уклоне.

Обустављен је саобраћај водених аутобуса осим за острва, пише Бета.

Венеција често бива поплављена када јаки ветрови погурају воду из залива, али данашњи ниво је био највиши од децембра 2008.

Градоначелник Луиђи Бруњаро је рекао да би низ подводних брана које се граде у заливу спречио поплаву. Тај пројекат, назван Мојсије, много касни, оптерећен превеликим трошковима и корупционашким скандалима.

Он је изјавио да је затражио састанак с премијером Ђузепеом Контеом да би му нагласио хитност пројекта којим би се бране подигле када плима досегне 109 центиметара.

То се у Венецији дешава у просеку четири пута годишње.

Венецијанци и фирме обично ојачавају врата металним или дрвеним плочама да би спречили улазак воде у доње спратове, али фотографије на друштвеним мрежама показују власнике радњи који пумпама покушавају да заштите своју робу.

У великом делу Италије на је снази упозорење на поплаве због јаких киша, а проблем само погоршава лоше одржавање бројних речних токова.

Ветрови су обарали дрвеће, и тако су четири пролазника изгубила живот у подручју Напуља и Лација.

Градске власти су затвориле римске туристичке атракције, међу којима Колосеум и Форум.

Гувернер региона Венето Лука Заја рекао је да би поплаве могле достићи ниво поплаве из 1966. која је погодила Венецију и Фиренцу и наложио затварање школа у Венету, преноси Бета

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »