САД у Сирији поставиле полигон за терористе

Заузевши знатну територију у Сиријској Арапској Републици, Сједињене Државе се не жури да успоставе мир а, нарочито, да се боре против терориста који се осећају сјајно на «америчкој» земљи, рекао је среду 31. октобра портпарол руског Министарства одбране генерал мајор Игор Конашенков.

Према његовим речима, од септембра, милитанти терористичке организације Исламска држава су извршили око шездесет терористичких напада на територији коју је заузела америчка војска. Вреди напоменути да су међу нападнутима и «Сиријске демократске снаге» које финансира Америка.

Он је нагласио да се ситуација на источној обали Еуфрата не нормализује, што је доказано десетинама терористичких аката. «1. септембра, милитанти су извршили педесет и седам терористичких напада и на борце СДС-а», рекао је Конашенков, додајући да је, у нападу повређено или убијено више од триста Курда. Такође је напоменуо да су, као резултат напада, убијани и други страни војници.

Међутим, упркос свему томе, «Исламска држава» и даље добија модерно оружје и војну опрему, изјавио је портпарол руског министарства одбране. «Ми пажљиво пратимо пут оружја. За то је формирана посебна комисија», рекао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »