Председник Одбора за спољне послове Проф. др Жарко Обрадовић разговарао са делегацијом Одбора за спољне послове Велике народне скупштине Турске

У Дому Народне скупштине председник Одбора за спољне послове састао се са делегацијом Одбора за спољне послове Велике народне скупштине Турске, на челу са председником Одбора Волканом Бозкиром и том приликом се разговарало о интензивирању сарадње два одбора и успостављању ближе парламентарне сарадње.

Проф. др Жарко Обрадовић, председник Одбора за спољне послове пожелео је добродошлицу делегацији Турске и указао на одличне односе две државе, о чему сведоче узајамне и учестале посете високих званичника.
Обрадовић је истакао да, и поред различитих ставова када је у питању статус Косова и Метохије, две земље имају квалитетну сарадњу на свим нивоима. Председник Одбора је навео да је неопходно пружање узајамне подршке у међународним организацијама, а посебно у Савету Европе. Изразио је наду да ће сусрети на нивоу два одбора бити учесталији и да ће то допринети јачању сарадње и осталих одбора, у циљу унапређења свеобухватне парламентарне сарадње.
Обрадовић је истакао да су од великог значаја за Србију турске инвестиције и изразио наду да ће, када је у питању енергетско снабдевање, изградња Турског тока бити од велике користи за нашу земљу.
Саговорници су оценили да су, за јачање парламентарних односа, од велике важности узајамне посете парламентараца и сложили се са идејом за организовање трилатералних састанака.
Састанку су присуствовали и чланови Одбора за спољне послове Дубравка Филиповски, Стефана Миладиновић, Душица Стојковић, Јелена Вујић Обрадовић и проф. др Љубиша Стојмировић.
Извор: Народна скупштина РС

The post Председник Одбора за спољне послове Проф. др Жарко Обрадовић разговарао са делегацијом Одбора за спољне послове Велике народне скупштине Турске appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »